Spoor 38 wint verkiezing ‘Woonwinkel van het Jaar’

De voormalige Soester Zuivelfabriek werd ruim een jaar geleden omgetoverd tot de bijzondere woonwinkel Spoor 38. De winkel heeft een uniek assortiment met onder meer brocante en industriële meubels en lampen. Eigenaar Jeroen Speksnijder heeft in korte tijd de winkel op de kaart weten te zetten en geniet inmiddels landelijke bekendheid. Deze week werd Spoor 38 bovendien uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing tot ‘Woonwinkel van het Jaar’, georganiseerd door vakblad Home & Living.

Eigenaar Jeroen Speksnijder vertelt trots: “Eind vorig jaar kregen wij van vakblad Home & Living te horen dat Spoor 38 een van de drie genomineerden voor de titel ‘Woonwinkel van het Jaar’ was. Dat was al een klein feestje! Tot onze verrassing werd er vorige week een grote taart bezorgd, met de boodschap dat Spoor 38 de prijs in de wacht heeft gesleept. Te gek!

Vakblad Home & Living heeft gebruik gemaakt van de retailkennis van branchevereniging CBW-Mitex en retailexpert Pim van den Berg en heeft de genomineerde winkels kritisch onder de loep genomen. Spoor 38 scoorde vooral hoog op klantvriendelijkheid, het assortiment en de (online) communicatie. “Een zeer onderscheidende formule, die meegaat in de hedendaagse retailbehoeften van de klant. De website is altijd up-to-date en klanten worden op de hoogte gehouden via een nieuwsbrief en Twitter”, aldus de redactie van Home & Living.

Op de vraag waarom nu juist Spoor 38 de prijs in de wacht heeft gesleept, reageert Speksnijder nuchter: “Misschien komt het wel omdat ik geen retailachtergrond heb. Ik ben deze winkel blanco begonnen en volg altijd mijn gevoel. Ook bij het inkopen. Als ik iets moois en aparts zie, dan koop ik dat. Onze klanten weten dat eigenzinnige karakter van de winkel te waarderen.

Laat van je horen

*