Sushi van Soeshi aanwinst voor Amersfoort

Sushi van SoeshiSinds kort is de Amersfoortse Hof een bijzondere marktkraam rijker. Elke zaterdag verkoopt Soeshi daar vanuit een klassieke melkwagen dagverse sushi. De jonge, enthousiaste ondernemers Marloes Koorman en Serge de Rooij zijn de drijvende kracht achter het opvallende nieuwe bedrijf. Zij willen Amersfoort veroveren met deze Japanse specialiteit voor een betaalbare prijs.

Het jonge bedrijf Soeshi is een aanwinst voor de Amersfoortse markt. Voor de verkoop van de sushi hebben de eigenaren een opvallende, klassieke melkwagen van Spijkstaal uit 1968 aangeschaft. Vanuit de Soeshi Kar verkopen zij elke zaterdag dagverse sushi. Marloes Koorman, mede-eigenaar van Soeshi vertelt enthousiast: “Een eigen bedrijf is altijd mijn droom geweest. En de combinatie met sushi is helemaal geweldig. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de receptuur en kunst van het sushi maken. Het resultaat is elke zaterdag te zien en proeven op de Hof in Amersfoort. Makkelijker kan bijna niet!

Overal inzetbaar

Slecht een paar maanden na de oprichting werpt het Soeshi concept al zijn vruchten af. Elke zaterdag mag Soeshi meerdere vaste klanten begroeten en verschillende festivalorganisatoren hebben al interesse getoond. Serge de Rooij van Soeshi: “Met onze Soeshi Kar zijn we overal inzetbaar. We kijken er naar uit mensen te verwennen met onze sushi en Japanse groene thee. Daarnaast zijn we ook in te schakelen voor catering en geven we sushi workshops.

Laat van je horen

*