Een design fietsband om je schouder

Je hebt laptoptassen in allerlei maten en van verschillende materialen, maar van gerecyclede fietsbanden? Voor haar nieuwste designcollectie liet ontwerpster Mareanne Bosch zich inspireren door minder voor de hand liggende materialen en heeft deze een bijzondere metamorfose gegeven.

De hippe laptoptas, iPad sleeve en (zonne)brillenhoesjes zijn gemaakt van oude fietsbanden of zelfs van rubberen vijverfolie. Stuk voor stuk opvallende accessoires die een fashion statement maken en bovendien fairtrade geproduceerd zijn.

Westers design ontmoet Oosters vakmanschap
Alle ontwerpen uit de designcollectie van Mareanne Bosch worden geproduceerd in Studio Nepal in Kathmandu. In dit kleinschalige atelier, een initiatief van modemerk Studio Jux, worden alle producten met de hand vervaardigd met veel aandacht voor materiaal en de afwerking. Om het milieu zo min mogelijk te belasten worden de producten grotendeels vervaardigd van lokale en gerecyclede materialen. Bovendien ontvangen de lokale ateliermedewerkers een eerlijk salaris. De laptoptas, iPad sleeve en brillenhoes zijn dan ook niet alleen mooi en duurzaam, maar ook eerlijk geproduceerd.

Laat van je horen

*