Uitreiking internationale ‘Games for Health Europe Awards’

GitC201CONNECTdataOp 24 en 25 november 2011 vindt de vierde editie van Game in the City plaats in Amersfoort. Belangrijk onderdeel van dit tweedaags congres vormt de uitreiking van de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen in de Nederlandse game-industrie. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Games For Health Europe Awards, een internationale onderscheiding voor serious games in de zorg.

Tijdens de Gamescom 2011, het internationale evenement voor de interactieve entertainmentindustrie dat deze maand in Keulen plaatsvindt, zal Game in the City de uitreiking van de nieuwe Games For Health Europe Awards bekendmaken. De Games For Health Europe Awards, een samenwerking tussen de stichting Games for Health Europe en Game in the City, worden uitgereikt in twee categorieën: een vakprijs, toegekend door een speciale vakjury, en een publieksprijs, toegekend door de deelnemers aan het Games For Health Europe congres.

Dutch Game Awards
De Dutch Game Awards worden in 13 verschillende categorieën uitgereikt, waaronder awards voor Best Serious Game, Best Mobile/Handheld Game, Best Online Game en Best Student Game, speciaal bedoeld voor studenten. De winnaars worden gekozen door een vakjury. De uitreiking van de Dutch Game Awards vindt plaats tijdens het Control Industry Dinner op 24 november. Inmiddels is de inschrijving voor alle categorieën van de Dutch Game Awards geopend via dutchgameawards.nl.

Game in the City 2011
Dit jaar staat tijdens Game in the City het thema ‘Connecting the Dots’ centraal, het verbinden van mensen, producten en ideeën. Tijdens het congres geven diverse nationale en internationale keynote speakers acte de présence. Zij delen hun visie en ervaringen op het gebied van game-ontwikkelingen en gametechnologie en mogelijke toepassingen in het bedrijfsleven en de zorg. Daarnaast kunnen verschillende workshops worden gevolgd, is er de mogelijkheid om nieuw talent te ontmoeten en kunnen bedrijven zich presenteren tijdens de Trade Fair.

Laat van je horen

*