Games als versterking van de TV-beleving

GitC201CONNECTdataDe tijd dat een tv-programma alleen een tv-programma was, hebben we allang achter ons gelaten. Tegenwoordig kijk je tijdens een programma mee op je second screen oftewel je mobiele telefoon, tablet of laptop en worden games ingezet om de tv-beleving te versterken en te verlengen.

Tijdens Game in the City zal het thema TV & Games centraal staan, met sprekers als gameontwikkelaar ExMachina over The Voice of Holland, NPS over het Sinterklaasjournaal en Studio 100.

Een van de sprekers tijdens Game in the City is Jeroen Elfferich, afkomstig van ExMachina. Hij zal ingaan op het live meespelen met tv-programma’s door middel van je second screen. Aan de hand van twee cases wordt ingegaan op de do’s en dont’s en wordt vooruitgeblikt waar deze ontwikkeling naartoe zal leiden. De eerste case gaat over The Voice of Holland, niet alleen op tv een fenomeen, maar ook online. De tweede case gaat over Intuitie, de eerste ‘made-for-second-screen’ gameshow format, Bij Intuitie is er niet eens meer sprake van studiokandidaten, maar draait het hele programma om mensen die online vanuit huis meespelen. De format is bedacht door tv-producent Fremantle uit Engeland. Daarop inhakend zal Rob Davis van Playniac ingaan op de wijze waarop TV en games worden gecombineerd in Groot-Brittannië.

Sinterklaasjournaal vs. Studio 100
Studio 100 gaat samen met Engine Software in op de wijze waarop zij bekende merken als Kabouter Plop, K3 en Huis Anubis niet alleen gebruiken op TV, maar ook hebben vertaald naar games. Ook de NPS zet games in om de tv-beleving verder te versterken. Zo zullen zij samen met gameontwikkelaar Ludatic vertellen over de wijze waarop zij voor het bekende kinderprogramma Het Sinterklaasjournaal games inzetten om niet alleen de tv-beleving uit te bouwen, maar ook om dagelijks bezoek aan de bijbehorende website te ondersteunen.

Game in the City – Connecting the Dots
Dit jaar staat tijdens Game in the City het thema ‘Connecting the Dots’ centraal, het verbinden van mensen, producten en ideeën. Tijdens de congresdag op 24 november  geven diverse nationale en internationale keynote speakers acte de présence. Zij delen hun visie en ervaringen op het gebied van game-ontwikkelingen en gametechnologie en mogelijke toepassingen in het bedrijfsleven en de zorg. Daarnaast kunnen verschillende workshops worden gevolgd, is er de mogelijkheid om nieuw talent te ontmoeten en kunnen bedrijven zich presenteren tijdens de Trade Fair. Op 24 november zullen, tijdens het Control Industry Dinner, de Dutch Game Awards worden uitgereikt, de belangrijkste prijzen in de Nederlandse game-industrie.

Laat van je horen

*