Een meesterwerk op wielen

Primarius Artisan Bicycle Brooks grip DNederlandse fietsen hebben een lange historie en internationaal een naam hoog te houden. Een van de klassiekers die een belangrijke bijdrage aan deze vaderlandse fietshistorie heeft geleverd, is Primarius. Bijna 100 jaar na het ontstaan wordt dit Oudhollandse fietsenmerk nieuw leven ingeblazen met de introductie van de Primarius Artisan.

Een handgemaakte fiets die ambachtelijk Hollands vakmanschap en kwaliteit combineert met modern design. Historisch fietsenmerk Primarius is onlangs overgenomen door het jonge designbureau Signiatura. Het resultaat is de Primarius Artisan, een exclusieve handgemaakte stadsfiets die wordt uitgebracht in een gelimiteerde en genummerde oplage. Een unieke musthave die slechts voor een beperkt aantal liefhebbers is weggelegd.

Compromisloze kwaliteit
Bij de ontwikkeling van de Primarius Artisan is gebruikgemaakt van de hoogst mogelijke kwaliteit onderdelen. Denk aan gerenommeerde merken als Brooks, Shimano, MKS, Schwalbe, Nitto, Curana, Bushnell en Columbus Zona. De kenner weet dan genoeg.

Jong Nederlands talent
De Primarius Artisan wordt in Nederland grotendeels met de hand geassembleerd. Niet alleen uit respect voor het Nederlands vakmanschap en de fietshistorie van Primarius, maar ook om jonge talenten de kans te geven het oude Hollandse fietsmakersambacht weer uit te kunnen voeren.

Fietsenmerk Primarius werd in 1917 opgericht door Jan Otterhof en Jochem de Boer, die het vak leerden bij Fongers en Batavus. Primarius stond bekend om zijn degelijke, hoogwaardige fietsen en brommers. Het merk ging ten onder toen de vraag verschoof van zware, degelijke fietsen naar meer lichte, sportieve modellen en Primarius zijn aansluiting met de markt verloor. Bijna 100 jaar later is het merk overgenomen door het jonge Larense designbureau Signiatura, dat het oude vakmanschap van weleer koppelt aan modern design, rijcomfort en techniek.

Een greep uit de publicaties:

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

Laat van je horen

*