Foto-award ‘Het Oog’ uitgereikt aan Amersfoortse fotograaf

1. Saskia Berdenis van Berlekom_mediumDe Amersfoortse fotograaf Saskia Berdenis van Berlekom heeft de foto-award ‘Het Oog’ gewonnen met haar foto van een voorstelling tijdens het straattheaterfestival Spoffin. De vakprijs werd uitgereikt tijdens de boekpresentatie van het fotojaarboek Met het Oog op Amersfoort #2011.

Met het Oog op Amersfoort is een fotojaarboek voor en door mensen die van Amersfoort houden. Afgelopen maandag werd de 5e editie van het fotoboek gepresenteerd en de winnende foto van de vakprijs ‘Het Oog’ bekendgemaakt door de kersverse juryvoorzitter Pim van den Berg. De prijs werd enthousiast in ontvangst genomen door de dochter van de winnende fotograaf Saskia Berdenis van Berlekom.

MHOOA_2011_CoverPublieksprijs
Dit jaar wordt voor het eerst, naast de vakprijs, een publieksprijs uitgereikt voor de ‘Beste Foto van 2011’. De inwoners van Amersfoort gaan bepalen welke foto de titel wint.Voor de verkiezing zijn 23 foto’s genomineerd, van iedere fotograaf die bijdraagt aan het boek één foto. Marco Hofsté, een van de samenstellers van het boek: “We vinden het geweldig dat zoveel Amersfoortse fotografen belangeloos meewerken aan het boek. Iedereen verdient dan ook een kans om de titel ‘Beste Foto van 2011’ te winnen.”

Stemmen
Alle inwoners van Amersfoort en omstreken kunnen meedoen aan de verkiezing en online hun stem uitbrengen op een van de genomineerde foto’s. In het boek staat precies beschreven hoe de stem kan worden uitgebracht. Door te stemmen maken de deelnemers bovendien kans op een weekendarrangement in een Regardz hotel.

Met het Oog op Amersfoort #2011 is verkrijgbaar bij de boekhandel en vele andere verkooppunten. Het boek is ook te bestellen via www.methetoogopamersfoort.nl.

Laat van je horen

*