Eerste roman van Nederlandse Bridget Jones

Nederland heeft haar eigen Bridget Jones! Ze heet Esther, heeft twee kinderen en ze begon een jaar geleden met het schrijven van een boek. Genre: iets dat het midden houdt tussen een filosofische beschouwing en een keiharde thriller. Maar dan wel met humor.Of misschien toch een psychologische roman? Met postfeministische trekjes en brutale karakters? Niet gelukt. Het dagelijks leven nam te veel tijd in beslag. Esther schreef ‘Je kan er maar beter om lachen’ ervoor in de plaats, een humoristische roman met autobiografische elementen, die vanaf juni in de boekwinkel ligt.

Je kan er maar beter om lachen’ zit het leven vol verrassingen. En ja, ook wel wat teleurstellingen. Een behoorlijk tegenwerkende motoriek (ze gooit vaker iets om dan een volleerd bowlingspeler), klusjesmannen die nét het verkeerde kastje opentrekken (oeps, daar lag een sexy lingeriesetje!) en een man die een wel heel bijzondere gebruiksaanwijzing heeft. Kortom, lang niet alles in het leven van columniste Esther Vuijsters gaat over rozen. Toch, voor wie goed kijkt is er altijd wel iets moois te zien, zoals Esther zelf zegt: “Ook in diepe dalen groeien mooie bloemen, althans, dat denk ik.”

“O nee!” riep de psychologe geschrokken en greep een stapel tissues. Even dacht ik dat ze zou gaan huilen, maar de tissues bleken voor de koffie. Op het moment dat ze me aankeek en heel, héél diep zuchtte, leunde ik over de tafel, schoof mijn bril iets naar voren en vroeg: “Wil je er misschien over praten?”

Eerste reacties op het boek:
Een goudeerlijk, intens grappig boek. Een feest der herkenning!
Suus Ruis, auteur Tweede viool

Verplicht leesvoer voor iedereen die neigt het leven iets te serieus te nemen.’
Bart Mos, Telegraaf

‘Ik herken mij totaal niet in dit boek.’
Melina (personage ‘Je kan er maar beter om lachen’)

Esther Vuijsters
Esther Vuijsters (1973) schrijft sinds 2000 columns en blogs. Eerst voor Viva, later voor Vrouwonline.nl. In 2009 werd ze genomineerd voor de prestigieuze weblogprijs Dutch Bloggies en eindigde haar weblog bij de laatste vijf in de categorie Beste Weblog.

 

 

Meer informatie: www.klapwijkenkeijsers.nl

***

Esther Vuijsters – ‘Je kan er maar beter om lachen’
ISBN: 9789490217273
Verschijnt juni 2012
(richt)verkoopprijs: € 17,50

  
 

Laat van je horen

*