Huisman in Holland

Twee jaar na het verschijnen van zijn schrijfdebuut ‘Papa in Praag’ waarin Robert Cromheecke zijn verblijf als expat-echtgenoot in Tsjechië beschrijft, verschijnt het vervolg ‘Huisman in Holland.’ Hierin beschrijft hij op humoristische wijze zijn terugkeer naar Nederland en het Nederlandse gezinsleven.

Zo moet hij na zijn terugkomst niet alleen wennen aan de dynamiek van het schoolplein, de drukke agenda’s van de kinderen en het plakken van zegeltjes, maar ook aan de bakfietsen die tijdens zijn verblijf in het buitenland zowel in aantal als in formaat zijn gegroeid. Met een prettige dosis zelfkritiek beschrijft hij kleine alledaagse dingen die het leven in Nederland zo bijzonder maken. Nog steeds voelt hij zich af en toe een expat, maar dan in eigen land.

Gehaast open ik de deur van ons huis en val letterlijk en figuurlijk naar binnen. Terwijl ik opkrabbel, kijk ik waar ik bij binnenkomst over ben gestruikeld. Ik zucht. De kinderen zijn op school. Nu hun tasjes nog…”

Stichting Semmy
Een deel van de opbrengst van ‘Huisman in Holland’ komt ten goede aan de Stichting Semmy. Deze stichting zet zich in voor kinderen met hersenstamkanker.

Robert Cromheecke
Robert Cromheecke (1970) woonde van begin 2009 tot medio 2010 met zijn gezin in Praag. Hij nam in Nederland ontslag als consultant toen zijn vrouw door IBM werd uitgezonden. In zijn schrijversdebuut ‘Papa in Praag’ vertelt hij met veel humor en emotie over zijn leven als beginnend huisman, in een onbekend land met een interessante en soms verwarrende cultuur en taal.

Recensies ‘Papa in Praag’
De vrolijkheid en levenslust spatten ervan af” – Leidsch Dagblad
Prettig leesbare bundel” – Wereldomroep
Een vermakelijk boek dat een ieder die als een expat gaat leven, zal bekoren, maar ook plezier biedt voor anderen” – NBD/Biblion

Een greep uit de publicaties:

 

Expat Mama's
Moederfront

Laat van je horen

*