Foto-award ‘Het Oog’ 2013 uitgereikt

Wudstik

Fotograaf Clemens Rikken heeft de foto-award ‘Het Oog’ gewonnen met zijn foto van de Amersfoortse muzikale sensatie Wudstik. De vakprijs werd uitgereikt tijdens de feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar van het fotojaarboek Met het Oog op Amersfoort #2013 die afgelopen maandag plaatsvond in de Mariënhof Amersfoort. 

Juryvoorzitter Pim van den Berg, wethouder Cultuur, maakte Clemens Rikken tijdens de boeklancering bekend als winnaar van de vakprijs ‘Het Oog’. Rikken maakte de winnende foto van Wudstik tijdens het AMSUP festival in de Flint. Wudstik, wiens echte naam Jermaine van der Bogt is, behoort tot de laatste acht finalisten van The Voice of Holland. De keuze voor de foto van Rikken was zowel een fotografische als een symbolische. Van den Berg: “De jury vond het portret van Clemens Rikken niet alleen fotografisch een parel, maar tevens typerend als voorbeeld voor de toekomst van Amersfoort. Amersfoort herbergt heel veel muzikaal talent en Wudstik is daar een prachtig voorbeeld van.” Rikken is een bekende fotograaf in Amersfoort en daarbuiten. Hij werkt veel voor landelijke opdrachtgevers en won reeds verschillende keren een prijs in de wedstrijd om de Zilveren Camera.

MHOOA_2013_Boek.indd

Klokkenluiders
Burgemeester Lucas Bolsius en Mariënhof-eigenaar Gerard van den Tweel kregen de eerste boeken op bijzondere wijze uitgereikt door Rinus Hardeman van het Gilde der Klokkenluiders van Amersfoort. De ceremonieel geklede klokkenluiders, die maandelijks de zeven klokken van de Onze Lieve Vrouwentoren luiden, brachten de eerste exemplaren van Met het Oog op Amersfoort #2013 op bijzondere wijze de Mariënhof binnen, terwijl zij het zogenoemde toogtouw met zich meesleepten.

Met het Oog op Amersfoort #2013
Met het Oog op Amersfoort #2013 is de zevende editie van het populaire fotojaarboek met bijdragen van 28 fotografen die allen wonen of werken in Amersfoort. Met het Oog op Amersfoort #2013 geeft een overzicht van de mooiste, indrukwekkendste en meest opvallende gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Van de eerste markt op het Eemplein tot de dubbele ramkraak op de Langestraat en van de Havendagen tot de Nationale Modderdag. Veel Amersfoorters vinden zichzelf terug in het boek, zoals gitaarspecialist Kees Dee, hoogleraar sportgeneeskunde Wim Mosterd, Roma Gus Schillemans en bierfanaat Rob Spijkers. Naast opvallende gebeurtenissen geeft het boek ook een prachtig beeld van ‘alledaagse bijzondere momenten’, zoals de vijver van Emiclair bij nacht en de Eemhaven tijdens het ochtendgloren.

Met het Oog op Amersfoort #2013 is verkrijgbaar bij de boekhandel en vele andere verkooppunten. Eerdere edities zijn te verkrijgen bij biercafé Zomaar, Appelmarkt 18 in Amersfoort. Het boek is ook te bestellen via www.methetoogopamersfoort.nl

 

Een greep uit de publicaties:

AmersfoortNU-cover19112013  AmersfoortNU19112013

StadAmersfoort20112013

Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad

 

 

 

Laat van je horen

*