Martijn Schimmer ontwikkelt nieuwe muziek RTL Nieuws

logo_DEFComponist Martijn Schimmer is verantwoordelijk voor de nieuwe muziek van het RTL Nieuws. De nieuwe muziekvormgeving omvat alle uitzendingen van het RTL Nieuws, zoals het Ontbijtnieuws, het 18:00 uur Nieuws, het 19:30 uur Nieuws, het Late Nieuws en RTL Z. De nieuwe muziek maakt deel uit van de nieuwe vormgeving van het RTL Nieuws, dat sinds 5 mei in nieuwe stijl bij RTL 4 en RTL 7 is te zien én horen.

Om aan te blijven sluiten bij de veranderende nieuwsbehoefte en –consumptie van de kijker is het RTL Nieuws uitgegroeid tot een multimediaal platform dat ervoor zorgt dat nieuws overal en altijd beschikbaar is. Niet alleen via tv, maar ook via de website, apps voor de smartphone en iPad, en social media als twitter en Facebook. Harm Taselaar, hoofdredacteur bij het RTL Nieuws: “RTL Nieuws ‘nieuwe stijl’ vraagt om een ander geluid dan het traditionele nieuws zoals we dat kennen uit het verleden. Met uitgangspunten als modern, to the point, relevant en urgent is Schimmer erin geslaagd de multimediale stijl van het RTL Nieuws te vertalen in een geluid dat de nieuwswaarde versterkt en benadrukt zonder een invulling te geven aan de onderwerpen.” Martijn Schimmer noemt het een grote eer om de nieuwe muzikale omlijsting voor het RTL Nieuws te mogen maken: “Het verzoek dat de hoofdredactie bij mij neerlegde voor een herkenbare tune, maar zonder de standaard ‘newsy’ instrumentatie, vereiste enig denkwerk, maar was muzikaal gezien een geweldige uitdaging!”

Over SMP
Martijn Schimmer richtte bijna 20 jaar geleden Schimmer Music Productions (SMP) op. Inmiddels is hij met zijn bedrijf toonaangevend op het gebied van vormgevingsmuziek voor Nederlandse televisie. Naast de nieuwe muziek van het RTL Nieuws verzorgde SMP de muziek voor onder andere Eigen Huis & Tuin, De Wereld Draait Door, Zapp, Zappelin, Nieuwsuur, Hart van Nederland en Net 5. De muziek van Schimmer is dagelijks te horen op zowel de publieke als commerciële zenders in commercials, tv-leaders en series. Daarnaast is zijn muziek regelmatig te horen op buitenlandse zenders; zo componeerde hij onder meer voor internationale tv-producties als Sterren Springen (Celeb Splash) en The Voice.

Meer informatie: www.smp-studio.nl

Leader en muziek RTL Nieuws 19.30 uur: http://youtu.be/tmuwd6jnS-E

Laat van je horen

*