Intercodam Infra introduceert zelfdragende CF afwateringsgootsystemen voor extreme belasting

Tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg introduceert Intercodam Infra de CF afwateringsgootsystemen van Stradal in Nederland. Deze gootsystemen kenmerken zich onder andere door een sleufinlaat en langere lengtes. De CF afwaterings-gootsystemen voldoen aan de zwaarste Europese norm EN 1433 Type-I en zijn speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de groeiende marktbehoefte aan gootsystemen geschikt voor toepassing in situaties met zware tot zeer zware belasting, zoals vliegvelden, haventerminals, tunnels en snelwegen.

Zwaarste Europese norm
In 1986 introduceerde Prefaest, tegenwoordig bekend onder de naam Stradal, de eerste zelf-dragende prefab betonnen HRI gootsystemen op de Europese markt. Sinds 2003 bestaat hiervoor de Europese norm EN 1433 Type-I, welke geldt als zwaarste kwaliteitsnorm voor prefab betonnen gootsystemen. Prefab gootsystemen die voldoen aan deze zware norm zijn veel sneller en goedkoper te installeren, wat een grote besparing oplevert in het gebruik van materialen, machines, mankracht en tijd. Het gehele assortiment van Stradal, dus zowel de CF als de HRI, RI en URBAN-I afwateringsgoten, voldoen aan deze zwaarste norm.

Uitgebreid leveringsprogramma
Het leveringsprogramma van de CF goten biedt een scala aan mogelijkheden en varieert van verkeersklasse A125 tot en met F900 en inwendige diameters van 200/300 tot en met 600 mm. Daarbij zijn er diverse uitvoeringen mogelijk, variërend van een standaard vlakke versie tot een versie met ingebouwde trottoirband.

CF Forte
Een opvallende uitvoering binnen het leveringsprogramma is de CF Forte. Deze nieuwe variant is uitgevoerd met een volledig gegalvaniseerd stalen omranding rondom en een stalen profiel in de sleufinlaat. De CF Forte is leverbaar als type 500 en 600 in de verkeersklasse E600/F900 en garandeert zelfs in de meest zwaarbelaste situaties een snelle en efficiënte waterafvoer.

Meer informatie: www.intercodaminfra.com

Laat van je horen

*