Nieuwe website voor jongerencoach

Onder de naam BijFrank begeleidt coach Frank Vissers jongeren en jongvolwassenen bij wie het om diverse redenen niet lukt om een diploma te halen, een baan te vinden of om hun baan te behouden. BijFrank helpt hen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden, vergroten van hun zelfstandigheid, stagebemiddeling en biedt begeleiding op school of op de werkvloer. Om online goed vindbaar te zijn, liet jongerencoach BijFrank een website laten ontwikkelen en vroeg Lola&co om daarvoor de teksten te schrijven.

Eisen ten aanzien van de website waren dat deze vooral goed leesbaar, nuchter en toegankelijk moest worden. Daarnaast moest de website goed vindbaar zijn en zowel geschikt voor doorverwijzende instanties (zoals gemeentes, UWV of wijkteams), als voor ouders en de betreffende jongeren zelf.

Allereerst stelde Lola&co een sitemap op, als kapstok, om daar vervolgens de teksten aan te kunnen hangen:

  • Een algemene intro voor op de homepage
  • Contactmogelijkheid 
  • Werkervaring van Frank Vissers, ter onderbouwing van zijn deskundigheid 
  • Een pagina waarop kon worden ingegaan op de werkwijze van BijFrank

Nu weten de verwijzende partijen meestal wel hoe een coachingstraject in z’n werk gaat. Echter, ouders en jongeren zullen hier veelal nog onbekend mee zijn. Om hen een idee te geven van de mogelijkheden en de werkwijze van BijFrank stelde Lola&co voor om ook een aantal cases op de website te plaatsen, als toegankelijke praktijkvoorbeelden.

Ter voorbereiding stuurde BijFrank een aantal websites en informatie als input. Daarnaast werd een persoonlijk interview gepland waarin Lola, aan de hand van vooraf opgestelde vragen, zeer gerichte informatie kon verzamelen en input ten behoeve van de cases. 

Vervolgens begon het echte schrijf- en redigeerwerk, gevolgd door een korte correctieronde,  waarna de webbouwer aan de slag kon. En anderhalve maand na het eerste contact was www.bijfrank.com een feit!

Laat van je horen

*