Papierbak 2.0

Ruim anderhalf jaar na invoering van de nieuwe privacywet AVG blijkt uit internationaal onderzoek* dat maar liefst 71% van de ondervraagde bedrijven het beleid ten aanzien van de beveiliging van papieren data niet heeft aangepast. Meer dan 20% is zelfs niet eens in staat om papier veilig te vernietigen, omdat er simpelweg geen papiervernietiger in het bedrijf aanwezig is. En dat terwijl het veilig vernietigen van papier tegenwoordig nauwelijks meer moeite kost dan ‘gewoon’ weggooien. 
Met de introductie van de Leitz IQ Home Office is er nu een AVG-proof papiervernietiger speciaal voor kleinere bedrijven en ZZP’ers. Niet alleen heeft hij een compact en modern design dat prima past in een kleiner (thuis)kantoor, hij verandert papieren documenten bovendien snel en geruisloos in veilige kleine snippers die veiligheidsniveau P4 garanderen. De papierbakken kunnen dus de deur uit, voortaan gaan papieren documenten veilig in de papiervernietiger!

In de praktijk blijkt dat datalekken zich vooral voordoen met papieren data, met kans op hoge boetes conform de AVG. Daarom zijn papiervernietigers essentieel voor elk bedrijf en ZZP’er om papieren data AVG-proof te kunnen vernietigen. De geluidsarme Leitz IQ Home Office is het moderne alternatief voor de gewone papierbak en bewijst dat veilig vernietigen nauwelijks extra tijd of moeite kost. Hij is lekker snel met een vernietigingssnelheid van 1,8 meter per minuut en versnippert tot wel 10 A4 vellen per keer. Ook handig: het is niet nodig om nietjes of paperclips van tevoren te verwijderen, deze worden gewoon mee vernietigd. 

Anti-vastlooptechnologie
De Leitz IQ Home Office is ideaal voor incidenteel gebruik. Zo biedt hij een continue werkduur van 6 minuten en beschikt over anti-vastlooptechnologie, waarbij de papiervernietiger automatisch stopt en terugdraait als er te veel papier in het apparaat is geplaatst. Ondanks zijn compacte ontwerp beschikt de Leitz IQ Home Office over een opvangcapaciteit van maar liefst 23 liter, oftewel 225 A4 vellen. En dankzij zijn geluidsarme werking en compacte formaat hoeft de Leitz IQ Home Office niet te worden verbannen naar een gang of achterafkamertje, maar kan hij prima onder het bureau van een kleiner (thuis)kantoor staan.

Van ZZP tot multinational
Naast de Home Office is de Leitz IQ ook in een Office en Office Pro uitvoering beschikbaar. Alle modellen hebben dezelfde compacte vormgeving, beschikken over anti-vastlooptechnologie, zijn geluidsarm en bieden een beveiliging die ruim boven de wettelijke veiligheidseisen ligt. De Leitz IQ Office en Office Pro hebben echter een nog grotere capaciteit en langere gebruikstijd, zodat ze geschikt zijn voor intensief kantoorgebruik. De Leitz IQ Office Pro voldoet daarnaast aan extra hoge veiligheidseisen en is zelfs beschikbaar in een P6+ uitvoering. Bij dit hoogste veiligheidsniveau, dat zelfs twee keer zo veilig is als standaard P6, worden per keer maximaal 5 A4-vellen in micro cut snippers van slechts 5 mm versnipperd.

* Kwantitatief onderzoek (sep 2019) in opdracht van ACCO AMEA in Engeland, Duitsland en Frankrijk onder beslissers binnen bedrijven ten aanzien van de aanschaf van kantoorartikelen.

Laat van je horen

*