Veilig terug naar kantoor

Hoewel mensen na de lockdown steeds meer het ‘gewone leven’ weer proberen op te pakken, is de kans op besmetting nog steeds heel reëel en blijft de 1,5 meter dan ook een essentiële maatregel. Echter, op veel kantoren is dat simpelweg niet haalbaar of werkbaar. Om ook daar veilig te kunnen werken, heeft Nobo een aantal hulpmiddelen voor social distancing ontwikkeld. Zo kan iedereen weer veilig terug naar kantoor.

Gemeenschappelijke ruimtes, zoals kantoortuinen, vergaderruimtes en bedrijfscafetaria, moeten in veel gevallen opnieuw worden ingericht om voldoende afstand te kunnen houden. Echter, daarmee wordt de capaciteit van een ruimte wel enorm verkleind, wat niet altijd werkbaar is. Dankzij de toepassing van protectieschermen kan toch een hoge mate van bescherming worden geboden, zowel staand als zittend, ondanks dat de fysieke afstand kleiner is dan 1,5 meter.

Modulair wandsysteem
De Nobo beschermende scheidingswanden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, materialen en uitvoeringen. Van verrijdbaar vrijstaand vloerscheidingspaneel van ruim 2 meter hoog tot een bureauscheidingswand die met speciale bureauklemmen vrijstaand op de werkplek bevestigd kan worden. Dankzij het modulaire systeem zijn er eenvoudig verschillende opstellingen te maken door meerdere schermen naast elkaar of in een hoek aan elkaar te verbinden.

Privacy en concentratie
De beschermingswand met vilten oppervlak biedt gebruikers extra privacy en concentratie, doordat er sprake is van geluiddemping en minder afleiding. Daarnaast kan deze vilten beschermingswand ook worden gebruikt voor het bevestigen van mededelingen.

Gebruik binnen en buiten
Naast vilt zijn de scheidingswanden ook beschikbaar in acryl of pvc. Deze transparante protectieschermen zijn eenvoudig schoon te maken en laten niet alleen licht door, maar bieden ook de mogelijkheid voor duidelijke communicatie. De pvc-wanden zijn daarnaast ook nog eens makkelijk op te rollen voor opslag en zijn, dankzij de poederlak coating, weerbestendig dus zowel binnen als buiten te gebruiken.

Duidelijke communicatie
Naast scheidingswanden biedt Nobo ook producten voor efficiënte communicatie van bijvoorbeeld veiligheidsprotocollen en looprichtingen. Zo zorgen de Nobo Clicklijsten voor een goede zichtbaarheid van posters en mededelingen door middel van een weerbestendige anti-reflecterende pvc-laag. De poster kan eenvoudig worden gewisseld dankzij de handige clicklijst met aluminium frame. Desgewenst kan de Nobo Clicklijst op een in hoogte verstelbare standaard worden bevestigd voor optimale zichtbaarheid. De clicklijst is ook verkrijgbaar in een stoepborduitvoering, die dankzij een stabiliteitsbalk stevig op de vloer kan worden gezet. Ook hier is de poster goed zichtbaar vanwege de weerbestendige anti-reflecterende pvc-laag en kan deze eenvoudig worden gewisseld door de handige clicklijst met aluminium frame.

Laat van je horen

*