Zichtbaar schonere lucht

We zijn ons veel bewuster van de lucht die we inademen. Wellicht adem je niet alleen zuurstof in, maar ook huisstofmijt, pollen, virussen of bacteriën. De Leitz TruSens maakt de luchtkwaliteit in een kamer zichtbaar via een handig led-display en zorgt voor de best mogelijke reiniging ervan. Dankzij de aparte SensorPod wordt de luchtkwaliteit in de gehele ruimte gemonitord, terwijl alle microscopische kleine, vervuilde deeltjes worden opgevangen en gefilterd. Hierdoor is de lucht zichtbaar schoner, niet alleen rondom de luchtreiniger zelf, maar in de hele kamer. 

In vrijwel alle huizen bevat de lucht microscopisch kleine, vervuilde deeltjes. Denk bijvoorbeeld aan huisstofmijt, schimmels, pollen, virussen en bacteriën, maar ook haren en huidschilfers als er een hond of kat aanwezig is. Daarnaast kan roken of het gebruik van een open haard de luchtkwaliteit nadelig beïnvloeden. De Leitz TruSens filtert de lucht tot maar liefst 0,3 micron, oftewel deeltjes tot bijna 30 keer kleiner dan een haar. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat allergieën of astma geactiveerd worden en wordt ook de kans op besmetting door een virus of bacterie aanzienlijk verkleind.

Continue monitoring luchtkwaliteit
Veel luchtreinigers maken gebruik van een ingebouwde sensor, waardoor de schone lucht zich vooral concentreert rondom de luchtreiniger zelf. De speciale SensorPod van de Leitz TruSens meet veel nauwkeuriger en garandeert schonere lucht in de gehele ruimte. De SensorPod wordt aan de ene kant van de kamer geplaatst, terwijl de luchtreiniger aan de andere kant staat. Zowel de SensorPod als de luchtreiniger meten de luchtkwaliteit en staan continu in verbinding met elkaar om de intensiteit van de luchtreiniging realtime bij te stellen. Zo kan het zijn dat de lucht rond de luchtreiniger schoon is, terwijl de SensorPod een lichte verontreiniging meet. De ventilatorsnelheid van de luchtreiniger zal dan meteen verhogen, totdat de luchtkwaliteit in de gehele ruimte goed is.

360 graden filter met vier reinigingsniveaus
Normale platte filters beperken de luchtinvoer vaak tot één kant van de luchtreiniger. De Leitz TruSens daarentegen is voorzien van een 360 graden Dupont filter en zuigt lucht uit alle richtingen aan, zodat vervuilde stoffen uit de gehele ruimte worden opgevangen. Daarbij wordt de lucht gereinigd op vier verschillende niveaus:

  1. Een wasbaar voorfilter reinigt de grotere deeltjes, zoals stof en dierenharen;
  2. Een actief koolstoffilter reinigt alle gassen en nare geurtjes;
  3. Het HEPA-filter reinigt fijnstof tot maar liefst 0,3 micron;
  4. De UV-sterilisatie vernietigt tenslotte alle ziektekiemen en bacteriën die zich ophopen in het filter.

De gepatenteerde Pure Direct Technology zorgt, dankzij het gebruik van een dubbele luchtstroom, vervolgens dat de schone lucht optimaal over de hele ruimte wordt verspreid. De meeste luchtreinigers hebben één luchtstroom die verticaal of naar boven uitstroomt, waardoor er zogenaamde ‘dode zones’ in een ruimte ontstaan waar de lucht niet wordt gecirculeerd. De tweevoudige luchtstroom van de Leitz TruSens zorgt ervoor dat de volledige ruimte wordt voorzien van gezuiverde lucht.

Winnaar Reddot Award
De Leitz TruSens zorgt niet alleen voor een zeer effectieve meting en verbetering van de luchtkwaliteit, met zijn bijzondere design is het ook nog eens een apparaat dat gezien mag worden. De slanke reinigingszuil is een heuse eyecatcher. Niet voor niets ontving Leitz de prestigieuze Reddot Award voor het ontwerp van de TruSens. De stijlvol vormgegeven led-ring op de bovenzijde visualiseert bovendien de luchtkwaliteit. Zo is de luchtkwaliteit goed als de ring blauw oplicht, terwijl oranje staat voor een gemiddelde en rood voor een slechte luchtkwaliteit.

 

 

 

 

 

De Leitz TruSens is beschikbaar in drie varianten, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Zo is de TruSens Z-2000 bedoeld voor middelgrote ruimtes tot 35m2, terwijl de TruSens Z-3000 wordt aanbevolen voor grotere ruimtes. De compacte TruSens Z-1000 is speciaal ontworpen voor kleine ruimtes zoals een slaapkamer of thuiskantoor; dit model wordt dan ook zonder SensorPod geleverd.

 

Laat van je horen

*