Geef een gezonde levensstijl cadeau

Tijdens de corona lockdown heeft menigeen wat extra kilo’s opgelopen, die ze maar wat graag weer kwijt willen. Lekker Plantaardig, de allereerste vegan scheurkalender, is dan ook het perfecte cadeau voor de feestdagen. Niet alleen hoef je het grootste deel van het jaar niet te bedenken wat er die dag op tafel moet komen, de scheurkalender laat je bovendien op een laagdrempelige manier kennismaken met veganistische voeding en een gezonde levensstijl!

Na de vele enthousiaste reacties op de eerste editie, die zowel vegan als vegetarische recepten bevatte, biedt de scheurkalender dit jaar alleen recepten zonder enig dierlijk product, speciaal voor de lezers die juist plantaardig willen koken. Hiermee biedt Lekker Plantaardig niet alleen leuke inspiratie voor ervaren vegetariërs en veganisten, maar is het ook een handige hulp voor mensen die vlees en vis eens willen afwisselen met een lekkere en gezonde plantaardige maaltijd.

Recepten van professionele koks
In Lekker Plantaardig vind je doordeweeks steeds een heerlijk vegan recept, voorzien van een leuke tekening, terwijl je in het weekend interessante informatie kunt lezen over gezonde en plantaardige voeding, afgewisseld met leuke weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel. Nieuw dit jaar is dat ook een aantal professionele koks hun favoriete vegan recept hebben gedeeld. Zo doe je niet alleen leuke restauranttips op om een keer te gaan eten, je kunt de recepten ook thuis maken, als een heuse pro!

Verantwoord cadeau
De 260 heerlijke recepten zijn niet alleen duurzaam omdat je met een plantaardige maaltijd het dierenleed en de uitstoot van broeikasgassen vermindert, ze zijn bovendien ook afgestemd op onze Nederlandse seizoenen. Zo is er bij de samenstelling zoveel mogelijk voor groenten en fruit uit het seizoen gekozen, dus je kunt de benodigde ingrediënten zelfs gewoon uit je eigen moestuin halen. Daarnaast is de scheurkalender CO2-neutraal geproduceerd door inkoop van Europese groene stroom en compensatie van de resterende CO2-uitstoot. De omslag is bovendien gemaakt van papier uit verantwoord beheerde bossen, terwijl het productieafval,
-zoals papier en karton- wordt aangeboden voor recycling. Je weet dus zeker dat je met Lekker Plantaardig een heel duurzaam en verantwoord cadeau in huis haalt!

Lekker plantaardig uit eten
Behalve de scheurkalender is ook lekkerplantaardig.nl een bezoekje waard, zeker als je een keer geen zin hebt om zelf te koken. Vanaf 20 september vind je hier namelijk restaurants door heel Nederland waar je óók lekker plantaardig kunt eten. Via de handige zoekfunctie vind je in een handomdraai niet alleen een restaurant bij jou in de buurt, maar je kunt ook meteen zien of je kunt laten bezorgen, of de hond mee mag, of het rolstoelvriendelijk is én of je in de buurt kunt parkeren. En natuurlijk kun je ook een review achterlaten voor andere fans van plantaardig eten. Zit jouw favoriete restaurant er niet tussen? Tip dan de redactie! Wie weet wordt ie snel toegevoegd, want de database wordt dagelijks verder uitgebreid.

 

Een greep uit de verschenen publicaties:

 

 

Laat van je horen

*