Leitz TruSens introduceert speciale filters voor huisdieren, allergieën en schadelijke gassen

Nu we ons bewuster zijn van de luchtkwaliteit binnenshuis, maken steeds meer huishoudens gebruik van een luchtreiniger. Deze zorgt er immers voor dat de lucht die we inademen veel schoner is, omdat zelfs microscopisch kleine vervuilde deeltjes uit de lucht gefilterd worden. Met de introductie van drie gespecialiseerde filters biedt Leitz TruSens nu zelfs de mogelijkheid om deze luchtreiniging volledig af te stemmen op je persoonlijke omstandigheden. 

De Leitz TruSens maakt de luchtkwaliteit in een kamer zichtbaar via een handig led-display en zorgt bovendien voor de best mogelijke reiniging ervan, dankzij een viervoudig filtersysteem en de gepatenteerde PureDirect technologie die door middel van een dubbele luchtstroom de schone lucht optimaal over de hele ruimte verspreidt. Met behulp van de speciale SensorPod wordt de luchtkwaliteit in de ruimte continu gemonitord en wordt de intensiteit van de reiniging direct aangepast als de gemeten luchtkwaliteit verandert. Alle microscopische kleine vervuilde deeltjes, waaronder huisstofmijt, virussen, bacteriën, schimmels en pollen, worden opgevangen en gefilterd. Hierdoor is de lucht zichtbaar schoner, niet alleen rondom de luchtreiniger zelf, maar in de hele ruimte. En met de introductie van de persoonlijke filters wordt de reiniging bovendien specifiek afgestemd op wat voor jou belangrijk is. Zo is er nu een speciaal Allergie- en Griepfilter, een Geur- en VOS-filter en een Huisdierfilter.

Minder last van griep of hooikoorts
Het Leitz TruSens Allergie- en Griepfilter vermindert de hoeveelheid bacteriën en virusdeeltjes zodanig dat de kans op een allergische reactie of besmetting door een virus of bacterie aanzienlijk verkleind wordt. Zo wordt, dankzij het antiviraal HEPA-filter, maar liefst 99% van alle virussen en allergenen in de lucht gefilterd, waaronder ook het H1N1-virus, een van de belangrijkste veroorzakers van de griep.

Huisdierallergie
Het Leitz TruSens huisdierfilter is bedoeld voor mensen die wel graag een dier, zoals een hond of kat, in huis hebben, maar last kunnen krijgen van een allergische reactie op de huidschilfers of die eventuele huisdiergeuren willen minimaliseren. Het speciale wasbare voorfilter filtert maar liefst 99,97% van alle huidschilfers en dierenharen voordat de lucht weer terug de kamer in wordt geblazen en is zo ontwikkeld dat de luchtstroom niet beperkt wordt, zelfs niet als het filter vuil is. Het 3-in-1 filter bevat, naast het voorfilter en een HEPA-filter, ook een speciaal actief koolstoffilter dat geuren absorbeert. Dankzij het voorfilter hebben zowel het koolstoffilter als het HEPA-filter bovendien een extra lange levensduur.

Roken en klussen zonder nare luchtjes
Het Leitz TruSens Geur- en VOS-filter is speciaal bedoeld voor het filteren van ongewenste geuren en vluchtige organische stoffen (VOS). Niet alleen zuivert dit filter vieze luchtjes als gevolg van bijvoorbeeld roken of koken, ook worden eventuele schadelijke gassen door het gebruik van schoonmaak- of verfproducten gefilterd, waaronder formaldehyde, aceton en ammoniak. Naast een HEPA-filter, dat fijnstof reinigt tot maar liefst 0,3 micron, bevat het Geur- en VOS-filter een actief koolstoffilter dat uit maar liefst drie lagen bestaat. Zo wordt een zo groot mogelijk koolstofoppervlak gecreëerd, waardoor luchtjes en VOS snel worden geabsorbeerd. 

De gespecialiseerde filters zijn te gebruiken in combinatie met alle Leitz TruSens modellen luchtreinigers.

 

Een greep uit de verschenen publicaties:

 

   

             

    

Laat van je horen

*